L'ESPAI CERETÀNIA DE BOLVIR ACULL L'EXPOSICIÓ 'EL PRESAGI DE LA CENDRA' DE MARIA VIDA

L'ESPAI CERETÀNIA DE BOLVIR ACULL L'EXPOSICIÓ 'EL PRESAGI DE LA CENDRA' DE MARIA VIDA. Es tracta d'una vintena d'obres d'aquesta artista que, segons explica, “busca l'ull interior de la pintura

L'Espai Ceretània de Bolvir acull aquests dies l'exposició de pintura “El presagi de la cendra” de Maria Vida. Es tracta d'una vintena d'obres d'aquesta artista que, segons explica, “busca l'ull interior de la pintura, aquell que percep allò que encara no ha pres forma, que s'estrena a través dels somnis, la meditació i els viatges”.

Maria Vida és llicenciada en Belles Arts i va estudiar una beca a Xile. La seva estada a aquell país li va servir per conèixer la regió andina i amazònica d'Amèrica del Sud. En aquest viatge va arribar a la comunitat Shipi Ba de Nova Betania, a l'Amazones, on va conèixer les plantes i les cançons curatives. Des de llavors ha estat profundament vinculada amb el món xamànic a través de l'art i entén la relació entre ambdós com a canals de l'univers mític. El valor espiritual i la necessitat de recuperar la relació que tenim amb la terra són els fils conductors de la seva obra.

L'autora dona expecial importància a l'ús de pigments i tècniques antigues per aplicar-les en les seves pintures, tot donant-li un toc cru i antic.

L'exposició es podrà veure encara uns dies més i l'entrada és lliure.