L’ESTACIÓ DE TUIXENT – LA VANSA COMENÇA TEMPORADA AMB UNA ZONA D’INICIACIÓ

La neu produïda els darrers dies a l’estació d’esquí nòrdic de Tuixent – La Vansa permet inaugurar temporada amb un tram d’iniciació, d’uns 400 metres, que preparen en previsió al circuit que utilitzaran els escolars, a partir del gener.

L’estació d’esquí nòrdic de Tuixent – La Vansa ha inaugurat temporada aquest pont de desembre amb una zona d’uns 400 metres, per a iniciació, que esperen que arribi al mig quilòmetre pel cap de setmana. L’equipament ha obert amb tots els serveis disponibles i anirà ampliant els quilometres esquiables a mesura que arribi la neu.  

La producció de neu s’ha fet per preparar la base del circuit que, a partir del gener, utilitzaran els escolars. L’estació utilitza dos canons de baixa, que agafen l’aigua d’un dipòsit que s’emplena tot l’any a través de fonts. La màquina retrac permet distribuir la neu en diferents punts dels circuits. 

Durant el 2024 es preveu impulsar dos projectes de plaques solars per reduir el consum energètic de l’equipament. 

ALBERT NADAL, DIRECTOR DE L’ESTACIÓ D’ESQUÍ TUIXENT- LA VANSA

Enguany l’estació ha reforçat els paravents per recollir més neu, s’ha despedregat la zona per poder treballar amb menys gruix i evitar que les pedres facin malbé els esquís i s’ha incorporat nou material de lloguer.

Parlen al vídeo: ALBERT NADAL, DIRECTOR DE L’ESTACIÓ D’ESQUÍ TUIXENT – LA VANSA