L'HOSPITAL CERDÀ OFERIRÀ ABANS DE L'ESTIU TRACTAMENTS DE QUIMIOTERÀPIA PER VENA

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer, l’Hospital de Cerdanya ha anunciat que ja ho té tot a punt per poder començar a oferir el tractament de quimioteràpia endovenós al mateix centre. Això evitarà que hagin de marxar de la comarca entre un 25% i un 30% dels pacients cerdans que actualment s’han de desplaçar a Berga, Manresa o Barcelona per rebre el tractament. Fins ara, l’Hospital de Cerdanya ja podia realitzar tractaments de quimioteràpia oral i feia seguiments a pacients amb càncer, però no oferia la medicació per vena. Aviat ho podrà gràcies a l’habilitació d’una sala on s’hi ha creat un espai de treball estèril.

Les previsions són que abans de l’estiu ja es pugui començar a oferir el servei a algun pacient i que entre final d’estiu i final d’any el servei funcioni “de forma totalment normalitzada i estable”.
Per poder oferir aquest nou tractament, doncs, ja s'ha començat a formar el personal i, en un principi, no s'ampliarà la plantilla.
De moment, es començaran a tractar els càncers més freqüents entre al població, però la intenció és anar ampliant en funció de com avancin els tractaments.

El que no es podrà oferir serà el servei de radioteràpia. El 25% o 30% dels pacients que sí es podran tractar al centre trasnfronterer equival a uns 15 o 20 pacients. Des de la direccció de l'hospital han afegit que, tot i no ser una xifra molt elevada, “és un primer pas per poder estalviar-los moltes incomoditats”.

Parlen al vídeo: XAVIER CONILL, DIRECTOR ADJUNT HOSPITAL CERDANYA