LLÍVIA ENCETA LA QUE PODRIA SER L'ÚLTIMA FASE DE LES EXCAVACIONS AL CASTELL

LLÍVIA ENCETA LA QUE PODRIA SER L'ÚLTIMA FASE DE LES EXCAVACIONS AL CASTELL. ELS TREBALLS VAN COMENÇAR FA 28 ANYS.

Aquest divendres començarà una nova fase d'excavacions al castell de Llívia. De fet, la pluja ha impedit que els treballs comencessin aquest dijous com estava previst. Les excavacions consistiran desenterrar i consolidar el mur septentrional del recinte inferior —recinte jussà– . Segons les previsions inicials, els treballs tindran una durada d’uns quinze dies –si la meteorologia, acompanya–, i podria ser l’última de les fases del projecte del 2013.

Els treballs d’excavacions al castell de Llívia es van iniciar el 1994. Del 1994 al 2013 es va excavar l’àrea del recinte sobirà de la fortificació militar. Del 2013 a l’actualitat, els treballs s’han centrat en el recinte jussà.

La Diputació de Girona ha liderat aquest projecte amb la direcció dels treballs i l’aportació econòmica, any rere any. El cost de les excavacions d’aquest any representaran una despesa d’uns 18.000 euros, finançats íntegrament per la institució territorial.

Com ha passat aquests últims anys, l’obra serà dirigida per l’arqueòleg Eduard Sánchez.  Malgrat que el turó del castell semblava que havia de donar poques sorpreses arqueològiques, les excavacions d’aquests últims dos o tres anys, han posat damunt la taula noves hipòtesis i nous replantejaments sobre el castell.