MALFARGATS DE PALLARS JA SÓN COLLA CASTELLERA CONSOLIDADA

Els Malfargats de Pallars s’han convertit en la segona colla castellera consolidada de l’Alt Pirineu i Aran. Ho han assolit aquest dissabte, en una diada celebrada a Guissona, juntament amb la seva colla padrina, els Margeners.

Els Malfargats de Pallars s’han convertit en la segona colla castellera consolidada de l’Alt Pirineu i Aran. Ho han assolit aquest dissabte, en una diada celebrada a Guissona, juntament amb la seva colla padrina, els Margeners, on han aconseguit complir els requisits necessaris per passar de ser una colla en formació a ser una colla castellera consolidada.

Aquests requisits eren aconseguir completar tres castells de sis pisos i un pilar de quatre. En la diada castellera celebrada a finals de març a Tremp, els pallaresos van completar dos pilars de quatre un 3 de 6 i un 4 de 6. El tercer castell de sis que van intentar, el 3 de 6 amb agulla, va quedar en intent quan estaven desmuntant. Finalment, en la diada d’aquest dissabte han assolit el repte.

Els Malfargats han celebrat la gesta aquest mateix diumenge pels carrers de Tremp, coincidint amb la diada de Sant Jordi. Ara, doncs, ja podran lluir la camisa groga, participar en moltes més activitats i diades i formar part de la Coordinadora de Castells. Tot plegat, després de cinc anys de treball, ja que la formació es va crear l’any 2018.

A l’Alt Pirineu i Aran hi ha una altra colla consolidada, els Castellers de Cerdanya, creada el 2019.