MÉS DE 60 MÚSICS PASSEN PER LA TROBADA D’ACORDIONISTES DEL PIRINEU

Des de divendres i fins aquest dimecres, l’acordió és el protagonista a l’Alt Urgell. Durant aquests dies s’ha celebrat la Trobada amb els acordionistes del Pirineu 2022. L’edició ha comptat amb la participació de més de 60 músics procedents de 12 països d’Europa i Amèrica.

Des de divendres i fins aquest dimecres, l’acordió és el protagonista a l’Alt Urgell. Durant aquests dies s’ha celebrat la Trobada amb els acordionistes del Pirineu 2022. Un esdeveniment que se celebra a Arsèguel des de l’any 1976 i que és el punt de partida de la recuperació de l’acordió diatònic a Catalunya, Aragó i País Valencià.
Enguany s’ha fet un homenatge al programa de Catalunya Ràdio La casa per la finestra de Carles Pérez i se li ha fet entrega d’un tortell, que era el mateix premi que ell donava per endevinar el poble del què parlava.

Com a anècdota, també s’ha fet entrega d’un tortell a un guanyador del concurs que mai va rebre el premi i que és de l’Alt Urgell
Artur Blasco participava al programa amb l’aportació dels seus treballs de recerca i de músics pirinencs.
La trobada d’acordionistes compta amb diversos concerts, alguns també a la Puigcerdà i Castellbò a més d’Arsèguel i la Seu d’Urgell, on tindrà lloc el concert de clausura aquest dimecres al vespre. L’edició ha comptat amb la participació de més de 60 músics procedents de 12 països d’Europa i Amèrica.

Parlen al vídeo: ARTUR BLASCO, DIRECTOR TROBADA D’ACORDIONISTES DEL PIRINEU