MONTELLÀ I MARTINET REP UNA HERÈNCIA I CONSTRUIRÀ 15 PISOS SOCIALS I UN NOU CONSULTORI

MONTELLÀ I MARTINET REP UNA HERÈNCIA DE DOS GERMANS DEL MUNICIPI QUE PERMETRÀ A L'AJUNTAMENT CONSTRUIR 15 PISOS SOCIALS I UN NOU CONSULTORI MÈDIC

L'ajuntament de Montellà i Martinet ha rebut l'herència de dos germans, la Teresa i en Ricard Pallarès Andorrà, fills de Martinet, que permetrà dotar el municipi de nous equipaments. En concret, els germans han deixat quatre habitatges, dos locals, dos terrenys urbans que ara són horts i diverses finques rústiques. L'acceptació de totes aquestes propietats permetrà al consistori impulsar un seguit d'actuacions, com la construcció d'un nou consultori mèdic i de 15 habitatges de lloguer social.

De fet, el consultori mèdic actual pateix deficiències en la seva estructura. El nou equipament es situarà a la plaça Sant Eloi i serà més ampli, eficient i també tindrà millor accés per a ambulàncies. El projecte del nou consultori mèdic es troba en fase de redacció i tindrà un pressupost d'uns 120.000 euros. La subvenció de la Diputació de Lleida serà d'uns 79.000 euros i l'ajuntament aportarà uns 30.000 euros. L'edifici on ara hi ha el consultori, doncs, s'hi ubicarà el menjador escolar.

Pel que fa als habitatges socials, tres es situaran al mateix edifici de la plaça Sant Eloi mentre que se n'habilitaran dos més a un edifici molt proper, llegat pels germans Pallarès. La resta, fins a una desena, es construiran en un dels horts, de 400 metres quadrats. Tot plegat se sumarà a la vintena de pisos socials que ja hi ha al municipi. 

A més, l'ajuntament preveu construir una zona de jocs infantils i un aparcament en un terreny proper al riu Segre deixat també pels dos germans.

El canvi d'ubicació del menjador escolar permetrà l'obertura, el curs vinent, d'una llar d'infants municipal. El consistori s'ha acollit als ajuts del departament d'Educació en el marc del Pla d’integració de l’etapa inicial a l’escola rural. El Pla estableix que tots els municipis petits que ja tinguin una escola rural podran incorporar-hi el servei d'escola bressol, i només hi hauran d'invertir 5.000 euros cada curs. La resta del cost l'assumirà el Departament d'Educació.  

Parlen al vídeo:  ROSER BOMBARDÓ, TINENT D'ALCALDE MONTELLÀ I MARTINET