POSICIONAMENT DESIGUAL A L’ALT URGELL PER LA CANDIDATURA PIRINEUS – BARCELONA 2030

Posicionament desigual entre alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell respecte la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus – Barcelona 2030. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat, Anna Caula, ha assistit aquest matí al Consell d’alcaldies de la comarca, que ha tingut lloc a Oliana, per explicar el projecte. Caula ha afirmat que la candidatura es troba en l’etapa de la consulta i la pregunta encara s’ha de definir.

El projecte es dissenya d’es d’una oficina tècnica, que en col·laboració amb el Comitè Olímpic Internacional, analitza les millors infraestructures on desenvolupar cada prova. En aquest sentit, ha explicat que algunes proves es podrien realitzar en instal·lacions al sud de França i a l’Aragó. Pel que fa al Pirineu, la Cerdanya i La Vall d’Aran serien els únics llocs que acollirien algunes proves d’esquí.
Xavier Fornells, secretari de coordinació territorial del Govern, ha assegurat que les inversions previstes al Pirineu no dependran dels Jocs Olímpics.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera, creu que els Jocs podrien accelerar inversions necessàries al Pirineu.
Entre els representants polítics de l’Alt Urgell hi ha posicionaments a favor i en contra de la candidatura.

Parlen al vídeo: 
ANNA CAULA, SECRETÀRIA GENERAL ESPORT GOVERN CATALUNYA
XAVIER FORNELLS, SECRETARI DE COORDINACIÓ TERRITORIAL
MARTÍ RIERA, PRESIDENT CCAU