PROFESSIONALS DEL MÓN EQÜESTRE AMPLIEN CONEIXEMENTS EN ‘SADDLE FITTING’ A BELLESTAR

Professionals del món eqüestre d’arreu d’Europa s’han desplaçat fins a l’Escola Agrària del Pirineu, on l’experta Amanda Anderson, imparteix aquests dies un curs de ‘Saddle Fitting’, per aprendre a ajustar correctament la muntura en els cavalls.

Professionals del món eqüestre de tot Europa amplien els seus coneixements en ‘Saddle Fitting’, a l’Escola Agrària del Pirineu. Es tracta d’una formació molt específica sobre el correcte ajustament de la muntura en els cavalls, que no s’ofereix habitualment arreu de l’Estat. Per aquest motiu, més de cinquanta persones es van interessar pel curs, de 20 places, que ha anat a càrrec de l’experta, Amanda Anderson.

El curs, que ha tingut una durada de tres dies, ha comptat amb part teòrica i pràctica per ampliar coneixements sobre l’anatomia i la biomecànica del cavall i del genet, amb la finalitat que la sella respecti el benestar de l’animal. 

[“Els cavalls són cars, et gastaràs diners igualment. Millor invertir-los en una sella que s’ajusti al cavall, que no en una que no ho faci i que pugui fer mal a l’animal. És més car quan es fan mal i, per suposat, el cavall no està content i el genet tampoc. Volem educar les persones per trobar la muntura que s’ajusti, ja que és com anar a una sabateria, nosaltres sabem el que ens va bé, però ells no poden parlar, així que els hem d’entendre.”]

Els participants han valorat positivament l’organització del curs, ja que normalment han de viatjar a Alemanya o Anglaterra, per realitzar aquestes formacions més específiques. 

Parlen al vídeo:

MARIA MARTÍNEZ, PROFESSORA DE L’ESCOLA AGRÀRIA DEL PIRINEU

AMANDA ANDERSON, EXPERTA ‘SADDLE FITTER’

TONI RAMON, FISIOTERAPUTA I OSTEOPATA DE CAVALLS DE SANT FELIU DE BUIXALLEU

CLARA BOSCH, VETERINARIA QUIROPRÀCTICA DE LA RÀPITA