PROP DE 2000 CICLISTES ES DONEN CITA A LA 43a TRES NACIONS

La 43a edició de la marxa Tres Nacions ha reunit aquest dissabte prop de 2000 ciclistes, que han recorregut els 140 km i han creuat tres fronteres. Des de l'organització han fet un balanç satisfactori de l'edició d'enguany

La 43a edició de la marxa Tres Nacions ha reunit aquest dissabte prop de 2000 ciclistes, comcretament 1930. Un dia de celebració on els participants han pujat als ports mítics de la marxa passant pels 3 països que la fan única i especial. 

A les 7:30 hores s'ha donat el tret de sortida al poliesportiu de Puigcerdà, que també ha estat el lloc on s'ha situat la meta d'arribada. Per davant, tres ports de muntanya: el Port d'Envalira, el Coll de Puymorens i la Tor de Querol. La marxa ha sortit, doncs, des de Puigcerdà cap a Alp, Bellver de Cerdanya, Martinet i fins a La Seu d’Urgell a 50 quilòmetres de marxa planera que ha anant po-

sant a cada ciclista al seu punt de forma. A partir d'Andorra, on afrontaven la llarga

 ascensió fins a El Port d'Envalira, s'han començat a veure les cares de patiment, però alhora de satisfacció.

Des de l'organització han fet una balanç positiu de la prova, que ha comptat amb unes bons condicions meteorològiques al llarg de la jornada, amb una mica de pluja a partir del migdia com estava previst. 

El millor temps en categoria masculina ha estat per al francès Louis Deymier (03:49:15) i el millor temps en categoria femenina per a Berta Bassols (04:21:45).

En aquesta edició hi ha hagut participants de fins a 15 nacionalitats diferents sent Es- panya, França i Andorra les més nombroses, seguides de Qatar, Països Baixos, Alemanya o Bèlgica entre d'altres nacionalitats. La participació masculina ha estat d'un 92% i un 7% la femenina, amb un total de 138 noies.

Parlen al vídeo: JOSEP ANTONI HERMIDA, CICLISTA I ORGANITZADOR