PROP DE 500 PERSONES HAN VISITAT AQUEST 2022 LES ESGLÉSIES CERDANES

PROP DE 500 PERSONES HAN VISITAT AQUEST 2022 L'INTERIOR DE LES ESGLÉSIES CERDANES, GRÀCIES A LES TRES RUTES GUIADES QUE OFEREIX EL CONSELL COMARCAL. AQUESTA XIFRA REPRESENTA UN INCREMENT DE PROP DEL 80% RESPECTE L'ANY ANTERIOR.

Les visites guiades a l'interior de les esglésies de Cerdanya continuen consolidant-se. Es tracta d'un producte cultural i turístic que es va posar en marxa el 2019 amb dues rutes: la de la solana i la de l'obaga. Al juny passat s'hi va sumar un tercer itinerari, el de les Portalades. En total, al 2022, 480 persones es van inscriure a les visites, una xifra que des del Consell Comarcal valoren molt positivament. 

De fet, el 2021 el nombre total de visites va ser de 264, per tant l'any passat van créixer prop d'un 80%, gràcies en gran part a la incorporació del nou itinerari.

'Les claus de les esglésies de Cerdanya', doncs, consta de tres rutes: la de l'obaga ressegueix Santa Maria de Talló, Sant Julià de Pedra, Sant Joan baptista de Riu de Cerdanya i Sant Pere d'Alp, mentre que la de la solana recorre Santa Cecília de Bolvir, Sant Climent de Talltorta, Santa Maria d'All i Santa Maria de Quadres. L'itinerari de les Portalades permet descobrir les esglésies de Sant Esteve de Guils de Cerdanya, Santa Eugènia de Saga, Sant Climent de Gréixer i Sant Pere d'Olopte. 

El projecte prové d'un Fons Feder de l'any 2018 i, des del Consell Comarcal creuen que aquest tipus de producte ajuda a diversificar el turisme de la vall, si bé la demanda creix a partir de Setmana Santa i fins la tardor.

DECLA 2: MARIA JIMÉNEZ, TÈCNICA TURISME CONSELL COMARCAL CERDANYA

Per altra banda, des de l'any passat també s'ofereix la possibilitat de visitar de manera virtual l'interior d'una setantena d'esglésies, a través de codis QR que es troben davant els temples.

Parlen al vídeo: 

DECLA 1: MARIA JIMÉNEZ, TÈCNICA TURISME CONSELL COMARCAL CERDANYA