PUIGCERDÀ APLEGA UNA TRENTENA D'EXPERTS EN EL CONGRÉS INTERNACIONAL D'ESPORT I TURISME DE MUNTANYA

Una trentena d'experts participen en el primer Congrés Internacional d'Esport i Turisme de Muntanya que ha arrencat aquest dijous a Puigcerdà i que s'allargarà fins divendres. Tots ells compartiran coneixements i models de gestió esportiva, analitzaran com intervenen els diferents agents públics i privats dins del territori i traçaran reptes futurs. 

El congrés compta amb experts de Catalunya, Andorra, Noruega i Itàlia, entre els quals hi ha representants d'universitats, d'estacions d'esquí o de federacions d'esports d'hivern.

Un dels temes que s'han tractat és el fet que les estacions d'esquí han d'ampliar la seva oferta esportiva més enllà de la neu, per tal de seguir sent un dels pols d'atracció turística al Pirineu.

Durant la jornada de divendres es parlarà de l'estudi que està realitzant una consultora sobre l'impacte de l'esport i el Turisme en l'economia del Pirineu, uns resultats que es coneixeran en els propers mesos.

El Congrés s'ha organitzat en el marc del nomenament del Pirineu Català com a Comunitat Europea de l'Esport 2023. Des de la direcció ja han avançat que hi haurà noves edicions i que aquestes continuaran a Puigcerdà.

Parlen al vídeo:

LAIA VENDRELL, DIRECTORA DEL CONGRÉS