PUIGCERDÀ ENGEGA UN PLA DE NETEJA I TRACTAMENT DELS VEHICLES ABANDONATS

L'Ajuntament de Puigcerdà ha engegat un pla de neteja i tractament dels vehicles abandonats a la via pública. Després de retirar una vintena de vehicles, aquests dies han començat els treballs per buidar els més de setanta cotxes que hi ha dipositats al recinte municipal de l'antic escorxador, alguns dels quals porten més de deu anys en aquest estat.

L'Ajuntament de Puigcerdà ha engegat un pla de neteja i tractament dels vehicles abandonats a la via pública. Des de fa anys, la vila arrossega el que l'equip de govern ha qualificat de “problemàtica sistèmica” en l'abandó de cotxes al carrer, per la “permisibitat que hi ha hagut per part dels anteriors consistoris”. De fet, el síndic de greuges va fer arribar a l'ajuntament una queixa formal sobre aquesta problemàtica, segons ha explicat l'equip de govern. Per això considera que calia trobar una solució ràpida per recuperar “la bona imatge de Puigcerdà” i aquesta solució implica agilitzar els tràmits per poder fer el correcte tractament dels vehicles.

Així, doncs, després de retirar una vintena de cotxes, aquests dies han començat els treballs per buidar els més de setanta vehicles que hi ha dipositats al recinte municipal de l'antic escorxador, alguns dels quals fa més de deu anys que es troben en aquest estat.

El procés el faran conjuntament l'ajuntament de la capital cerdana i el Consell Comarcal, que és qui s'encarrega de la recollida i transport fins als centres de tractament. L'objectiu és tenir el recinte sanejat abans de l'estiu. 

Tot plegat permetrà que quan hi hagi un vehicle abandonat es pugui retirar de la via pública en un màxim de 30 dies i es portarà aquí, mentre es fa la tramitació per localitzar el propietari i poder cobrar-li les despeses que suposa tot aquest procés.

Les causes d'abandonament són moltes: des d'impagaments, robatoris o embargaments, fins a tallers que com que no poder cobrar les factures els deixen a la via pública.

La intenció de l'equip de govern és poder recuperar el recinte de l'antic escorxador i convertir-lo en un futur en un nou equipament cultural i social.

Parlen al vídeo: FRANCESC ARMENGOL, 1r TINENT D'ALCALDE DE PUIGCERDÀ