PUIGCERDÀ LAMENTA QUE EL DAAC 'NO HAGI VOLGUT ESCOLTAR' ABANS DE TRASLLADAR-SE A BELLVER

PUIGCERDÀ LAMENTA QUE EL DAAC 'NO HAGI VOLGUT ESCOLTAR' L'EQUIP DE GOVERN ACTUAL ABANS DE TRASLLADAR L'OFICINA A BELLVER. El consistori apunta que el trasllat obeeix a criteris partidistes i afegeix que treballa per mantenir l'oficina almenys 3 dies per setmana

L’Ajuntament de Puigcerdà ha lamentat el trasllat de l’oficina del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) a Bellver de Cerdanya. Des del consistori han emès un comunicat apuntant que “el Govern d’ERC de la Generalitat de Catalunya no ha volgut escoltar les propostes de l’actual consistori per poder mantenir l’oficina a Puigcerdà”.

Recordem que el passat dimecres 4 d’octubre l’oficina comarcal va deixar les oficines propietat de l’Ajuntament de Puigcerdà on s’estava per instal·lar-se a Talló, al municipi de Bellver de Cerdanya. Des de l’Ajuntament de Puigcerdà asseguren que aquesta decisió va ser “presa de manera unilateral des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, sense tenir cap conversa amb l’actual govern de Puigcerdà i sense permetre buscar cap solució que el nou govern segur que sí que hagués pogut oferir de manera immediata, amb independència dels acords o accions suposadament no realitzades per part de l’anterior consistori”.

Des de l’Ajuntament també han explicat que han intentat posar-se en contacte amb el conseller Mascort i que no han rebut resposta. L’única comunicació oficial que ha tingut el consistori, han afegit, “ha estat quan els funcionaris de l’oficina han demanat poder tallar el carrer de la Perxa, 17 de Puigcerdà per fer la pertinent mudança i tornar les claus del local”.

En el comunicat, l’Ajuntament també assegura que “exigirà i seguirà treballant de manera enèrgica perquè pugui haver-hi una oficina oberta tres dies a la setmana a Puigcerdà per poder donar servei als usuaris, i minimitzar d’aquesta manera una decisió presa pels responsables del Departament només amb criteris polítics”, fent referència de forma implícita al fet que Esquerra governa a l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya.