PUIGCERDÀ SUSPÈN TEMPORALMENT LES LLICÈNCIES DE PISOS TURÍSTICS

Després que la Generalitat de Catalunya hagi declarat Puigcerdà com a zona tensionada pel que fa a l’accés a l’habitatge, l’Ajuntament de la Vila ha decidit suspendre de forma temporal l’atorgament de llicències de pisos turístics a tot el municipi, inclosos els nuclis agregats. Des del consitori han explicat que la finalitat principal d’aquesta mesura consisteix a obrir un període d’anàlisi i reflexió sobre l’oferta immobiliària disponible en l’actualitat i sobre la necessitat que aquesta es vegi ampliada, tant a nivell d’habitatge en venda com de vivenda en lloguer i, sobretot, protegida.

L'equip de govern considera que la situació al municipi “és insostenible” i que, per tant, cal implementar mesures que ajudin a joves i no tant joves a poder accedir a un habitatge.

El que també es busca des del consistori és la creació d’una figura urbanística que sigui capaç de determinar i regular les condicions urbanístiques d’emplaçament, intensitat, ús i accessos dels habitatges d’ús turístic de la Vila. 

Per altra banda, l'equip de govern treballa per desencallar el projecte de construcció de més d'un centenar de pisos socials a la zona de la Pedragosa. També estudia altres zones on poder ampliar el parc d'habitatges, com ara a la Vinyola.

Per ara, la suspensió s’aplicarà per a un any, però és prorrogable a dos si les circumstàncies i la situació immobiliària així ho requereixen.

Recordem que altres municipis de l’Alt Pirineu han pres decisions similars recentment, com ara Sort, la Seu d’Urgell o Tremp.

Parlen al vídeo: NEREA ESPADA, REGIDORA D'HABITATGE DE L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ