SALÀS ACULL LA SUBHASTA ANUAL DE FORESTS PÚBLIQUES DEL PIRINEU I PONENT

Aquest dijous a Salàs de Pallars s’ha fet la subhasta anual de les tones de fusta de les forests públiques gestionades per la Generalitat de Catalunya de les comarques del Pirineu i del Pla de Lleida. En total han sortit a subhasta 32.332 tones de fusta en peu repartides en 44 lots.

Aquest dijous a Salàs de Pallars s’ha fet la subhasta anual de les tones de fusta de les forests públiques gestionades per la Generalitat de Catalunya de les comarques del Pirineu i del Pla de Lleida. En total han sortit a subhasta 32.332 tones de fusta en peu repartides en 44 lots. Aquest any s’ha incrementat l’oferta pública en 9.000 tones, que representa un increment de quasi el 40% respecte l’any passat. Això denota un interès per la gestió forestal però també per aquest tipus de producte.

El repte és arribar als llindars que tenen els països del nord d’Europa, amb un aprofitament del 60% de la fusta. I aquest any, ja la majoria dels aprofitaments que se subhasten porten dos preus, distingint la fusta de serra de la trituració.

S’ha destacat que la subhasta és un clar exemple de bioeconomia perquè posa en valor un producte que surt del bosc, fet que millora els boscos, es fa prevenció d’incendis i es genera riquesa al territori. També es remarca que la qualitat de la fusta és diversa arreu de Catalunya, que la fusta dels boscos pirinencs és de més qualitat per la construcció, però que actualment les noves formes de treballar el material permeten donar rendibilitat també a la fusta provinent de boscos mediterranis.

Després d’un temps absent, el Pallars Jussà ha tornat, i ha ho fet amb 2 lots de fusta en peu, però han quedat deserts. Dels 44 lots se n’han venut 31, un 73% de les tones ofertades per un import total de 336.558 euros.

Parlen al vídeo:

ANNA SANITJAS, DIRECTORA GENERAL D’ECOSISTEMES FORESTALS I GESTIÓ DEL MEDI

ÀNGEL PORTA, FORESTAL DEL BAGES PORTA S.A.