SALÀS DE PALLARS DEDICA UN MURAL A LA SEVA FIRA DE BESTIAR

Durant aquest cap de setmana Salàs de Pallars ha tornat a celebrar la Diada de la seva fira de bestiar. I com a novetat d’aquesta dissetena edició, s’ha decorat una paret del poble amb ampli mural dedicat a la fira obra de l’artista Peter Alan Hull.

Durant aquest cap de setmana Salàs de Pallars ha tornat a celebrar la Diada de la seva fira de bestiar, un esdeveniment que rememora aquesta activitat que es va dur a terme a la població durant més de sis segles.
I com a novetat d’aquesta dissetena edició, s’ha decorat una paret del poble amb ampli mural dedicat a la fira obra de l’artista Peter Alan Hull.

Per elaborar-lo, l’artista s’ha inspirat en diferents fotografies històriques, de manera que algunes de les figures representades es corresponen amb persones reals conegudes per la població local. Entre elles també s’hi troba l’escriptor Josep Maria Espinàs, que va visitar la fira en una de les seves últimes edicions i li va dedicar un llibre.
I diumenge ha estat el torn dels actes que recreen l’antiga fira, ja que a banda del mercat firal, Salàs es caracteritza per la Diada de rememoració de la l’activitat.

El programa de la fira s’ha completat amb altres activitats, com la presentació d’un llibre sobre la història de la fira, una exposició fotogràfica i una conferència sobre el consum i les propietats de la llet d’euga i la carn de poltre.
La fira ha comptat amb una gran assistència de visitants.

Parlen al vídeo:

PETER ALAN HULL, ARTISTA

ROSALIA FARRÉ, REGIDORA CULTURA SALÀS DE PALLARS