TALARN AMPLIA LA MIRADA SOBRE EL SEU ANTIC PAISATGE HIDROELÈCTRIC

Talarn ha renovat el panell dedicat a la història hidroelèctrica situat a la plaça del Castell, que mostra una fotografia feta des d’aquest mateix punt fa més de 100 anys enrere.

Talarn ha renovat el panell dedicat a la història hidroelèctrica situat a la plaça del Castell, que mostra una fotografia feta des d’aquest mateix punt fa més de 100 anys enrere. Aquest plafó es va instal·lar fa 10 anys amb motiu d’una exposició fotogràfica amb el municipi de Tremp per commemorar el centenari de la construcció de la presa i la central de Talarn, i ara s’ha restaurat i ampliat amb nova informació sota el títol ‘Talarn il·lumina Catalunya’.

La imatge permet contrastar el paisatge actual de la zona propera a la presa, avui cobert de bosc, amb el campament que s’hi va erigir en aquell moment per tal de construir la instal·lació.

El nou panell ubica els diferents equipaments que es veuen en la fotografia i s’hi ha afegit imatges ampliades, gràcies a la tasca de recerca realitzada per Miquel Bailac i Feliu Izard. S’ubica les oficines, els barracons o la cimentera, en un campament on hi van arribar a treballar més de 4.000 persones.
La iniciativa ha estat impulsada per ajuntament de Talarn i l’associació Pirineus.Watt, en el marc del cicle de xerrades amb la construcció del pantà de Sant Antoni com a teló de fons.

Parlen al vídeo:

ÀLEX GARCIA, ALCALDE DE TALARN

ARCADI CASTILLÓ, PIRINEUS.WATT