TALLERS PER A ERRADICAR LES VIOLÈNCIES SEXUALS AL PALLARS

Les violències sexuals estan a l’ordre del dia, no només a casa o al carrer, també als espais de feina, militància o educació. Diverses entitats ofereixen xerrades, tallers, cursos i jornades formatives per a l'erradicació d’aquestes violències. 

L’Associació AADAS n’és una. Generen espais de reflexió amb un afany de sensibilització i canvi respecte els mites i actituds que envolten i contribueixen al manteniment de les violències sexuals. 

Dilluns van oferir un taller sobre la violència de 2n ordre. És la pressió que s’exerceix contra les persones que s’atreveixen a alçar la veu davant de situacions de violència. Humiliacions, rumors, persecució o assetjament.

Alonso explica que no és la persona que forma qui dona els coneixements, sinó que els aporta el grup a través de l’intercanvi d’experiències i del diàleg. Les formadores dinamitzen el debat, que a voltes pot ser incòmode de tenir sense l’acompanyament professional, i és a través del debat que el grup evoluciona. 

Ofereixen formacions gratuïtes al Pallars sobirà, Jussà i l’Alta Ribagorça. Qualsevol entitat pot accedir-hi: escoles, instituts, empreses, associacions... El projecte està finançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat. 

Parlen al vídeo: REBECA ALONSO. FORMADORA D’AADAS