TAULA RODONA SOBRE EL REPOBLAMENT A LA SEU D’URGELL EN CLAU FORMATGERA
La Formatgeria Casa Mateu, els Làctics l’Esquella i els Formatges l’Oliva parlen sobre el repoblament al Pirineu en una taula rodona. L’acte, que ha tingut lloc a l’Espai Ermengol, s’emmarca dins el cicle ‘Parlem de formatge’.
L’Espai Ermengol – Museu de la Ciutat ha acollit una taula rodona per parlar del repoblament en clau formatgera. L’acte ha comptat amb la participació de Formatges l’Oliva, d’Oliana; la Formatgeria Casa Mateu, a Surp; i Làctics l’Esquella, a Bellver de Cerdanya.
Els tres projectes han explicat la seva història, com en el cas de Casa Mateu, sobre com van arribar al Pallars Sobirà.
En altres casos, com el de la Isabel de Làctics l’Esquella, va arribar el 2010 a la Seu d’Urgell i finalment el 2019 va decidir emprendre amb la seva parella.
Pel que fa a la formatgeria l’Oliva, l’Arnau, ja era fill d’Oliana però es va establir a Barcelona, amb el temps van voler fer un canvi de vida i el projecte, que també inclou un ramat de cabres i la gestió del camp, ha permès recuperar la masia familiar.
L’acte, organitzat per l’Espai Ermengol i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, s’emmarca dins el cicle Parlem de formatge.
Parlen al vídeo:
CLARA FERRANDO, FORMATGERIA CASA MATEU
ISABEL GUASCH, LÀCTICS L’ESQUELLA
ARNAU QUINGLES, FORMATGES L’OLIVA