TOT I LA SUSPENSIÓ DE LA FESTA, EL TRINXAT SEGUEIX SENT EL RECLAM DEL FEBRER

La pandèmia de la covid ha obligat a l'ajuntament de Puigcerdà a suspendre per segon any la festa més emblemàtica de la vila, la Festa del Trinxat. Tot i això, aquest plat tan típic de la zona continua sent un dels principals reclams gastronòmics per visitar la comarca aquests mesos d'hivern. Els restauradors ho saben bé i per això, des de fa anys, el trinxat no falta mai a les seves cartes. 

Per fer un bon trinxat cal patata, col tocada pel fred i cansalada. Una combinació d'ingredients adient per escalfar el cos durant els mesos més freds. El més important és que tots els productes siguin de qualitat i, si és possible, també de proximitat. 

La majoria de restaurants de Cerdanya ofereixen durant aquest mes trinxat a les seves cartes. El que agrada més és la versió tradicional tot i que hi ha establiments que preparen croquetes, bunyols o fins i tot pizza de trinxat.
Des del sector confien en poder recuperar la festa l'any vinent ja que, tot i celebrar-se en una època amb força activitat, és un punt de trobada de tots els restauradors i una cita que posa en valor aquest plat cerdà.

Parlen al vídeo: PATRICK ORRIOLS, CUINA PIRINENCA CERDANYA – PARK HOTEL PUIGCERDÀ