TOTS ELS HOSPITALS DE L’ALT PIRINEU I ARAN JA GESTIONEN LES BAIXES DELS PACIENTS INGRESSATS

Els quatre hospitals de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran tenen ja desplegada la gestió de les incapacitats temporals per ingrés hospitalari amb l’objectiu de desburocratitzar la gestió d’aquest tràmit.

Els quatre hospitals de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran tenen ja desplegada la gestió de les incapacitats temporals per ingrés hospitalari amb l’objectiu de desburocratitzar la gestió d’aquest tràmit. Ara els pacients que ingressen de forma programada o urgent a l’Hospital Comarcal del Pallars, l’Espitau Val d’Aran, la Fundació Sant Hospital i l’Hospital de Cerdanya reben la baixa de forma automàtica al mateix centre i els seus familiars s’estalvien desplaçar-se al CAP per fer el tràmit.
Aquesta iniciativa s’ha desplegat de forma progressiva des del mes de juliol i ja s’han gestionat una cinquantena de baixes i una quarantena de comunicats de confirmació entre els quatre centres hospitalaris.
Aquest canvi beneficia la població en edat laboral i busca agilitzar els processos. Actualment, el 14% de les baixes generades a la regió són per ingrés hospitalari, de manera que amb la gestió automatitzada es preveu que s’estalviï entre 1.550 i 2.800 visites anuals als CAP del territori.
Tant la baixa com el primer comunicat es poden descarregar immediatament des de La Meva Salut. Els següents comunicats de confirmació s’han de gestionar ja a l’atenció primària.