TRACTORADA A LA SEU PER DEMANAR MILLORES EN LES CONDICIONS DE TREBALL AL CAMP

Mig centenar de persones participen a la tractorada de la Seu d’Urgell, convocada per Unió de Pagesos a diferents punts de Catalunya. Sota el lema ‘La pagesia diem prou’ una trentena de vehicles entre cotxes i tractors s’han trobat al polígon industrial de La Seu per mobilitzar-se davant l’empitjorament de les condicions de treball al camp. 

El sindicat creu que, la causa d’aquesta disminució de gent que es dedica a l’activitat agrària, és per la caiguda dels preus per abusos i pràctiques deslleials en la cadena alimentària. 

Els tractors han recorregut els principals carrers de la capital alturgellenca, on han entrat per l’Avinguda Salòria i han continuat pel Passeig Joan Brudieu, per visibilitzar entre els ciutadans les seves demandes.

Entre les reivindicacions, també hi ha la necessitat de solucions perquè el sector productor pugui fer front a les noves obligacions productives i ambientals, establertes en la nova Política Agrària Comuna. Des de la coordinadora territorial de Muntanya del sindicat es posa en valor la Cooperativa Cadí per mantenir el sector làctic a la comarca. 

La convocatòria ha finalitzat davant l’oficina comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, on s’ha fet la lectura d’un manifest. En aquest, es demana als governs de l’Estat i de la Generalitat la creació de polítiques que permetin un mercat de preus justos, transparent i equitatiu per a la pagesia.

Parlen al vídeo: JOAN GUITART, COORDINADOR TERRITORIAL MUNTANYA UNIÓ DE PAGESOS