TREMP CULMINA LA REHABILITACIÓ DE LES ANTIGUES ADOBERIES I DE L’ITINERARI DE LA FONT VELLA

Ja està inaugurada la rehabilitació de les antigues adoberies de Tremp i del sender del barranc de la Font Vella. D’aquesta manera ha culminat el procés de recuperació d’aquest espai històric de la ciutat que va quedar en ruïnes.

Ja està inaugurada la rehabilitació de les antigues adoberies de Tremp i del sender del barranc de la Font Vella. D’aquesta manera ha culminat el procés de recuperació d’aquest espai històric de la ciutat que va quedar en ruïnes i que després de l’actuació ha deixat al descobert una part dels edificis que van acollir durant segles aquesta petita indústria. Les obres es van acabar fa prop d’un any però el projecte no s’ha donat per finalitzat fins ara amb l’arranjament del camí de prop d’un quilòmetre que surt de les mateixes adoberies i segueix el curs del barranc de la Font Vella.

A més, durant la inauguració es va comptar amb un descendent d’una de les últimes famílies d’adobers.

Ara l’edifici de les adoberies ja està obert al públic per l’exterior, igual que el sender, mentre que per accedir a la planta baixa, on hi ha les basses, cal fer la visita guiada.

Aquesta obra posa un valor una part del patrimoni industrial de Tremp, al mateix temps que ofereix una via verda. Les obres de rehabilitació s’han finançat amb fons europeus FEDER.

Parlen al vídeo:

JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ

MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP