TREMP DEMANA A LA GESTORA DE L’AIGUA UNA REVISIÓ TOTAL PER EVITAR NOUS TALLS

L’Ajuntament de Tremp ha demanat a Aigües de Tremp que, un cop solucionada la greu avaria que ha deixat sense aigua a bona part de la ciutat i del nucli de Palau, faci una revisió total de la xarxa per evitar nous episodis com aquest. Des del consistori també s’ha apuntat a la necessitat de sectoritzar la xarxa per evitar que, si hi ha una avaria, acabi afectant tants usuaris.

S’ha explicat que l’origen de l’avaria va ser el trencament d’un tram de tres metres d’una de les principals canonades de la ciutat, situada sota la plaça dels Països Catalans. Els fets es van produir dimarts al migdia i van deixar sense aigua la zona sud-est de la ciutat de Tremp -on justament hi ha l’hospital, el CAP i un centre escolar- així com el nucli de Palau de Noguera. Per solucionar l’avaria, els operaris van obrir el carrer, van substituir la canonada i van canviar les vàlvules afectades. Poc després es van adonar que fallaven 2 vàlvules més i durant aquest dijous s’ha treballat per canviar-les. Així com al matí s’ha decidit posar cubes per abastir als veïns que ho necessitessin.

Un sistema que ja es va fer servir aquest dimecres tant a Tremp com a Palau. En total, es calcula que el tall ha afectat uns 2.000 usuaris. Els treballs de reparació també han provocat alguns problemes de trànsit a l’avinguda d’accés a la ciutat des de Comiols, ja que la canonada trencada passava just per sota. L’alcaldessa, en un comunicat on ha explicat l’avaria, també ha aprofitat per demanar disculpes per totes les afectacions causades.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP