UN ACTE INSTITUCIONAL I PORTES OBERTES PER INAUGURAR L’ANY TAÜLL

La Vall de Boí donarà aquest dissabte el tret de sortida a la celebració de l’Any Taüll, en què es commemoraran els 900 anys de la consagració de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria. La tarda del dissabte tindrà lloc un acte institucional a l’església de Santa Maria de Taüll que comptarà amb la participació de les institucions implicades i de la població de la Vall de Boí. Tal com han explicat des de l’organització, a l’acte es donarà el protagonisme al paisatge, als monuments i a la gent de la Vall.

A banda, durant el cap de setmana del 9 i 10 de desembre, el Centre del Romànic de la Vall de Boí obrirà les portes gratuïtament a totes les esglésies romàniques de la Vall, en l’horari habitual. 

El programa d’actes de l’Any Taüll es va presentar el passat 15 de novembre. Entre les accions previstes hi ha l’impuls d’un mapping que recrearà les pintures que hi havia a l’exterior del campanar de Sant Climent. En l’àmbit de la recerca destaquen accions vinculades a la intel·ligència artificial i la creació de l’Arxiu Taüll, un repositori en línia on es reculli tota la documentació gràfica i escrita referida a l’església de Sant Climent. També està prevista una remodelació del Centre d’Interpretació del Romànic, situat a Erill la Vall.