UN CONGRÉS A LA SEU D’URGELL APORTA NOVA INFORMACIÓ SOBRE LA REGÈNCIA D’URGELL

La Seu d’Urgell ha celebrat la primera jornada del congrés ‘Absolutismes i liberalismes al segle XIX. 200 anys de la Regència d’Urgell’. L’acte ha servit per ampliar el coneixement i la comprensió sobre la Regència, amb una quinzena de comunicacions.

La Seu d’Urgell ha acollit el congrés ‘Absolutismes i liberalismes al segle XIX. 200 anys de la Regència d’Urgell’, en el qual hi han participat una vintena d’acadèmics i especialistes, per aportar noves informacions sobre aquest període d’enfrontament entre absolutistes i liberals, durant el qual la Seu d’Urgell va tenir un paper clau.

Durant la jornada s’han presentat una quinzena de comunicacions, entre les quals s’ha parlat de temes tant diversos com el Paper Timbrat de la Regència d’Urgell, la milícia nacional de Peramola o les lluites per l’establiment del liberalisme al Pirineu.
L’acte ha tingut per objectiu augmentar el coneixement i la comprensió sobre la Regència, amb una visió àmplia del seu context històric.

El Congrés ha finalitzat diumenge, a Avià, on s’ha tractat la continuació que va tenir aquest conflicte històric amb les guerres carlines.

Parlen al vídeo:

RAMON ARNABAT, HISTORIADOR

JAVIER SALAZAR, EX-PROFESSOR INSTITUT JOAN BRUDIEU