UN LLIBRE REIVINDICA LES ARRELS DE LA CUINA A L’ALT URGELL
El llibre ‘Alimentació i gastronomia a l’Alt Urgell’, de la Maria Pilar Betriu Blasco, recull receptes dels darrers segles i reflexiona sobre les transformacions en la cultura culinària.
La Maria Pilar Betriu Blasco, procedent d’una família de restauradors de Coll de Nargó, recull en un llibre tres dècades d’estudi al voltant de l’alimentació a l’Alt Urgell. Des de la Roca dels Gegants, un dels punts d’origen del poble, l’autora reivindica les arrels de la cuina al territori amb receptes ancestrals i amb l’olla com a base de l’alimentació.
El treball de la Pilar va començar el 1995 i el 1999 es publicava la primera edició del llibre. El receptari s’amplia en aquesta segona edició, que també vol ser una forma de crear consciència i reflexionar sobre el futur de l’alimentació entre les noves generacions.
El receptari, estretament vinculat a les transformacions socials, recull tant les preparacions tradicionals com la cuina modernista que les àvies van aprendre quan eren enviades a Barcelona al segle XX, així com receptes actuals i d’altres territoris.
Parlen al vídeo:
MARIA PILAR BETRIU, AUTORA DEL LLIBRE ‘ALIMENTACIÓ I GASTRONOMIA A L’ALT URGELL’


