UN LLIBRE REIVINDICA LES ARRELS DE LA CUINA A L’ALT URGELL

El llibre ‘Alimentació i gastronomia a l’Alt Urgell’, de la Maria Pilar Betriu Blasco, recull receptes dels darrers segles i reflexiona sobre les transformacions en la cultura culinària.

Desembre 24, 2025 - 19:18
 17

La Maria Pilar Betriu Blasco, procedent d’una família de restauradors de Coll de Nargó, recull en un llibre tres dècades d’estudi al voltant de l’alimentació a l’Alt Urgell. Des de la Roca dels Gegants, un dels punts d’origen del poble, l’autora reivindica les arrels de la cuina al territori amb receptes ancestrals i amb l’olla com a base de l’alimentació. 

El treball de la Pilar va començar el 1995 i el 1999 es publicava la primera edició del llibre. El receptari s’amplia en aquesta segona edició, que també vol ser una forma de crear consciència i reflexionar sobre el futur de l’alimentació entre les noves generacions.

El receptari, estretament vinculat a les transformacions socials, recull tant les preparacions tradicionals com la cuina modernista que les àvies van aprendre quan eren enviades a Barcelona al segle XX, així com receptes actuals i d’altres territoris.

Parlen al vídeo:

MARIA PILAR BETRIU, AUTORA DEL LLIBRE ‘ALIMENTACIÓ I GASTRONOMIA A L’ALT URGELL’