UN MILER DE COMENSALS CELEBRA EL RETORN DE LA FESTA DEL TRINXAT
UN MILER DE COMENSALS CELEBRA EL RETORN DE LA FESTA DEL TRINXAT. DESPRÉS DE DOS ANYS D'ATURADA, LA vila ha recuperat enguany el sopar que, com sempre, és un aparador de la gastronomia del territori.
Un miler de comensals s'ha aplegat aquest dissabte a la nit al pavelló esportiu per celebrar la 26a Festa del Trinxat de Puigcerdà, la cita gastronòmica més multitudinària de la comarca. Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, la vila ha recuperat enguany el sopar que, com sempre, és un aparador de la gastronomia del territori. Des de l'ajuntament puigcerdanenc valoren molt positivament l'èxit que ha tornat a tenir la festa i remarquen la promoció que suposa per als productes de proximitat.
Els comensals, vinguts de diverses poblacions de Cerdanya, del Pirineu i també d'altres ciutats catalanes, han gaudit d’una taula d’embotits i formatges de la zona, ravioli de foie amb cremós de pera de Puigcerdà i tòfona i crema de ceps amb xips vegetals. El primer plat i més important ha estat el trinxat i el menú ha finalitzat amb un llom de bacallà a la catalana. Cuina Pirinenca de Cerdanya, entitat formada per diversos restauradors, ha estat els encarregats d'elaborar el menú, juntament amb més d'una vintena de restaurants.
Les postres, mil fulls de nata i gerds, han estat elaborades per les sis pastisseries de la comarca. La celebració s'ha allargat fins la matinada, amb música en directe i ball.
Parlen al vídeo:
ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ
ESTEVE MARGINET, MEMBRE CUINA PIRINENCA CERDANYA
DOMINGO CASTELLS, MEMBRE CUINA PIRINENCA CERDANYA