UN PROJECTE D’IDAPA CONNECTA CAMINS I RELATS A TRAVÉS D’UN LLIBRE COL·LECTIU

El llibre ‘Els camins escrits del Pirineu’ connecta recorreguts i textos literaris, a través de les històries d’una vintena d’autors i autores. L’obra forma part del projecte ‘Històries i Camins’, impulsat per IDAPA.

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran ha presentat a la Fira del Llibre del Pirineu, l’obra ‘Els camins escrits del Pirineu’, per dotar de contingut literari la xarxa de camins que s’estan recuperant i divulgant a tot el territori. El llibre compta amb una vintena de relats escrits per membres de l’Associació del Llibre del Pirineu.

Alguns dels relats es basen en fets històrics, com les excursions del personatge Francisco de Zamora o una pesta a Aransa.

D’altres autors i autores han utilitzat els escrits per fer reivindicacions. Algunes de més generals i altres de concretes, com un camí que uneixi l’entorn dels rius Segre i Valira, a la Seu d’Urgell.

Alguns dels escrits també han servit per resoldre neguits d’autores.

El projecte es complementa amb una exposició, a les Homilies d’Organyà, i amb la teatralització de la iniciativa, a càrrec de la Fanga Escènica.

Parlen al vídeo:

PERE PORTA, DIRECTOR IDAPA

JORDI CARDONA, AUTOR RELAT ‘UNA BROMA DESAFORTUNADA’

MANEL FIGUERA, AUTOR RELAT ‘GENT DE PENA’

JOAN AIXÀS, AUTOR RELAT ‘VICUS SEDIS URGELLI. EL MESCLANT DE LES AIGÜES’

SOL GASCH, AUTORE RELAT ‘EL CAMÍ DEL VINYER’

NÚRIA GARCIA, AUTORA RELAT ‘EL DIA QUE ES VA ABANDONAR EL CAMÍ ENTRE TORNAFORT I FREIXA’