UN PROJECTE RECUPERA LA INDUMENTÀRIA DELS PASTORS FETA AMB PELL D’OVELLA

Un projecte recupera la indumentària dels pastors feta amb pell d’ovella, a través del mestre artesà, Edu Marín, que ja ha confeccionat una desena de peces, que es poden veure a l’Ecomuseu dels Pastors de Llessui.

Un projecte recupera la indumentària dels pastors feta amb pell d’ovella, que es va perdre fa més de 70 anys. A l’Ecomuseu dels Pastors de Llessui ja hi ha una desena de peces que es poden veure a l’exposició. La idea és que, una vegada s’hagin recuperat tots els elements, es creïn activitats per a donar-ho a conèixer. 

En el projecte hi participa Edu Marín. Reconegut, recentment per la Generalitat de Catalunya amb el Diploma de Mestre Artesà pel seu ofici de marroquiner. Fa més de 30 anys que regenta un taller de cuir i és l’encarregat de recuperar les peces de la roba del pastor. El primer element va ser una motxilla i ja ha confeccionat el pelló, la cuera, el culero, l’embós o el davantal, entre altres. 

El projecte és impulsat pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en col·laboració amb el Museu de les Valls d’Àneu i l’artesà, Edu Marín. 

Parlen al vídeo:

MARIA POU, TÈCNICA DEL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI

EDU MARÍN, MESTRE ARTESÀ MARROQUINER