UNA CINQUANTENA DE VOLUNTARIS PORTEN LA FLAMA DEL CANIGÓ A TOTA CERDANYA

Una cinquantena de voluntaris han fet arribar la flama del Canigó a molts municipis de Cerdanya per encendre les fogueres de Sant Joan. Per tal de donar un nou impuls a aquesta tradició, enguany diferents entitats han creat la comissió de la Flama del Canigó.

Una cinquantena de voluntaris han fet arribar la flama del Canigó a Cerdanya per encendre les fogueres de Sant Joan. Després de recorre Montlluís, Sallagosa, Llívia i la Guingueta, a quarts d'una ha tingut lloc la recepció a l'ajuntament de Puigcerdà, on diversos veïns i veïnes esperaven la seva arribada. Per tal de donar un nou impuls a aquesta tradició dels Països Catalans, enguany diferents entitats cerdanes han creat la comissió de la Flama del Canigó.

Cada any, un equip de voluntaris porten la flama des del cim d'aquesta muntanya del Pirineu català arreu dels Països Catalans. Ho fan en diverses rutes a peu, en bicicleta i en vehicle. A Cerdanya han estat una trentena de ciclistes els que han acompanyat la flama als diferents municipis, a més d'una dotzena de cotxes.
Davant l'ajuntament puigcerdanenc, han tingut lloc els parlaments i s'ha llegit el manifest unitari del promotor cultural i empresari valencià Eliseu Climent.
Després de Puigcerdà, la flama ha continuat el seu camí, fent parada a Alp, Ger, Bellver i Martinet.

Parlen al vídeo: TONI ELIES, MEMBRE COMISSIÓ ENTITATS FLAMA DEL CANIGÓ CERDANYA