UNA ENTITAT ECOLOGISTA DENUNCIA L'ESTAT DE L'ABOCADOR DE LA VINYOLA

L'entitat ecologista Cerdanya en Acció pel Clima ha denunciat a l'Agència de Residus de Catalunya l'estat en que es troba l'abocador municipal de Puigcerdà, situat al Camí de la Vinyola. Des de l'ajuntament de la vila asseguren que ja s'hi està treballant.

L'entitat ecologista Cerdanya en Acció pel Clima ha denunciat a l'Agència de Residus de Catalunya l'estat en que es troba l'abocador municipal de Puigcerdà, situat al Camí de la Vinyola, un entorn molt concorregut per passejar o fer esport. Segons considera, es tracta d'una “negligència greu” de l'ajuntament puigcerdanenc en matèria de gestió de deixalles. En la denúncia, Cerdanya en Acció pel Clima reclama que “es netegi aquest entorn i es clausuri de forma definitiva”. També demana al consistori que porti a terme un procés de reciclatge necessari per al tractament dels residus.

De fet, ERC, el grup a l'oposició va denunciar fa dos anys l'abocament sense control de residus en aquest punt, on hi ha runes, deixalles i mobiliari urbà, i va reclamar a l'equip de govern que prengués mesures urgents per posar-hi remei.

Des de l'ajuntament de Puigcerdà han explicat a aquest mitjà que és un espai que utilitza per guardar-hi material i per dipositar restes d'obres. També han apuntat que alguns veïns i veïnes del municipi i d'altres punts de la comarca sovint hi aboquen residus de manera il·legal. Per tot plegat, asseguren que ja s'hi està actuant. 

L'equip de govern ha indicat que fa dos anys ja es va fer una actuació de neteja i que paral·lelament té endegada ara una licitació per poder tenir un contracte més estable i que una empresa en faci una neteja de manera periòdica.

L'abocador està situat al pla d'Enveig, en uns terrenys on s'hi trovaba l'heliport.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ