UNA SETANTENA DE SEGUIMENTS POLICIALS AL JUSSÀ PER VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Salàs de Pallars ha acollit aquest dijous a la tarda l’acte central al Pallars Jussà de la commemoració del 25-N, el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència contra les Dones. L’acció ha tingut molt present el recent feminicidi succeït a la comarca.

L’acte ha comptat amb el suport dels recentment desplegats Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a l’Alt Pirineu i Aran.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Salàs han volgut que els parlaments per part del consistori els fes la segona tinent d’alcalde, Mireya Gómez Bejarano, amb l’argument de no contribuir a la violència institucional.

Durant l’acte, els Mossos d’Esquadra han donat a conèixer que només al Pallars Jussà s’estan fent actualment 70 seguiments per diferents tipus de violències. D’altra banda, des del Servei Integral d’Atenció a les Dones han detallat que l’últim any han atès fins a 58 usuàries. De de GR Feminista, mentrestant, han explicat la tasca feta des dels Punts Liles i han lamentat que al llarg de l’any han patit diverses agressions. Durant l’acte s’ha fet una il·lustració commemorativa en directe per part de l’artista Jordi Zamora, i la jove cantant de Pessonada, Dana Castells, ha interpretat dues peces musicals.

Parlen al vídeo:

RAMON JORDANA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL PALLARS JUSSÀ

MIREIA GUIVERNAU, DIRECTORA SSTT IGUALTAT I FEMINISMES A L’ALT PIRINEU I ARAN

JAUME SOLÉ, ALCALDE DE SALÀS DE PALLARS