UNA VUITANTENA DE TRACTORS TALLEN LA N-152, A L'ALÇADA DE PUIGCERDÀ

Prop de dos-cents pagesos de Cerdanya, Alt Urgell i Berguedà han tallat aquest dimarts el pas fronterer de Puigcerdà per seguir reclamant millores al sector. A les deu del matí, la vuitantena de tractors s'han trobat a la zona del recinte firal de la capital cerdana i d'allà han iniciat una marxa lenta fins a la n-152, on han aturat els vehicles. La intenció dels pagesos és mantenir el tall fins dimecres a la nit si no hi ha un acord abans. 

Tot i el tall, s'ha habilitat un pas per als vehicles de servei per la mateixa N-152 i la resta de turismes poden trobar rutes alternatives. Des de la plataforma pagesa han volgut garantir l'entrada i sortida a l'Hospital de Cerdanya i la connexió entre Lívia i Puigcerdà. Mossos d'Esquadra i Policia Local, però, no deixen circular els camions per l'interior de la població. 

Des de la Plataforma Pagesa han mostrat el seu descontentament amb els sindicats, ja que consideren que “no els representen com ells creuen”. Asseguren que “ha estat un moviment ciutadà que ha anat a més”. La plataforma “vol integrar a tothom, ja que necessiten l'ajuda de sindicats, de les administracions i de particulars”, han afegit. 

Parlen al vídeo: JOSEP ALTIMIRAS, PORTAVEU DELS PAGESOS DE CERDANYA