UNIVERSITARIS D’ARREU DEL MÓN VISITEN L’ESVOMEGADA D’ERILL LA VALL

Un grup d’estudiants de la Universitat tècnica de Munich han visitat aquest cap de setmana l’esvomegada d’Erill la Vall, a la Vall de Boí, interessats en el projecte europeu Phusicos. El barranc d’Erill forma part d’un dels casos d’estudi en aquest projecte a través del qual es vol reduir el risc d’esllavissades durant crescudes o pluges intenses que poden afectar el poble d’Erill la Vall.

Els estudiants, provinents de diferents països del món, han pogut veure sobre el terreny l’esvomegada i el prototip de mur krainer demostratiu que s’hi ha col·locat. D’aquesta manera, han conegut in situ un exemple pràctic de solucions basades en la natura orientades a disminuir els riscos naturals.

Bruguera també ha remarcat que aquest és un petit laboratori a la natura i que les conclusions i el funcionament serà el que donarà el coneixement per la resta de barrancs, fins i tot d’arreu d’Europa.
La intervenció, amb finançament de la Unió Europea, és promoguda per l’Ajuntament de la Vall de Boí amb el recolzament de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic de la Comunitat de Treball del Pirineus i l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic. Actualment el projecte a la zona es troba en fase d’anàlisi, i es preveu que duri fins a principis del 2023.

Parlen al vídeo:
SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ
DIDIER VERGES, GESTOR PROJECTES OBSERVATORI PIRINENC CANVI CLIMÀTIC