VENEÇUELA HOMENATJA AMB UNA EXPOSICIÓ EL FOTÒGRAF CERDÀ EMILI GIMÉNEZ

Aquest dijous s'inaugura una exposició de fotografies del cerdà Emili Giménez, el qual va morir el 2020. És una exposició que tindrà lloc lluny de Cerdanya i del Pirineu. Concretament, es farà a Maracay, Veneçuela.

Des de fa anys, el Museu Cerdà i alguns artistes de la comarca tenen relació amb aquest país sud-americà, gràcies al professor i artista veneçolà Aquiles Ortiz. Ortiz visitava sovint Cerdanya, on la seva filla feia de professora a l'escola de música. Ràpidament va encetar col·laboracions amb el museu, on va conèixer el fotogràf Emili Giménez. L'estreta relació entre ells dos ha fet que, gairebé dos anys després de la seva mort, l'artista veneçolà vulgui homenatjar-lo a la seva terra.

La mostra fotogràfica de Giménez es podrà visitar durant tot el mes de febrer a l'escola d'Arts Visuals 'Rafael Monasterios' de Maracay. Constarà d'una part de la seva col·lecció d'instantànies, entre les quals destaquen les fotografies del paisatge i del patrimoni cerdà.

Emili Giménez va morir als 64 anys. Fou també regidor de Cultura a l'ajuntament de Puigcerdà entre els anys 199 i 2007. Col·laborava amb diversos mitjans de comunicació com Cadí Pedraforca, Regió 7 o Viure als Pirineus. El seu ampli fons fotogràfic el va cedir a l'Arxiu Comarcal. En total: unes 13.700 fotografies analògiques i més de 250.000 de digitals. Un llegat amb un gran valor documental.