VIRÓS VALLFERRERA JA TÉ WEB I ES MANTÉ A L’EXPECTATIVA DE L’ASFALTATGE DE LA CARRETERA

L’estació d’esquí nòrdic de Virós Vall Ferrera ja té en marxa una pàgina web on s’hi troben especificats tots els serveis que ofereix. Ara remarquen que només falta que l’asfaltat de la carretera sigui una realitat.

L’estació d’esquí nòrdic de Virós Vall Ferrera, al Pallars Sobirà, continua fent passos “per semblar una estació d’esquí nòrdic”, en paraules d’un dels seus responsables i alcalde d’Alins, Manel Pérez. Fins ara, aquesta era l’única estació d’esquí del país que no tenia pàgina web pròpia però des de fa uns dies ja l’ha posat en marxa i s’hi troben especificats tots els serveis que ofereix.

Aquesta acció pretén donar-li més visibilitat, ara que, segons Pérez, tenen l’estació com volen en matèria de preparació de pistes i de marcatge, tot i que ha costat molt, i més amb la pandèmia pel mig. I remarca que després de quatre anys, però, ja comença a semblar una estació de nòrdic.

El darrer gran escull que queda per solucionar és el de l’accés. Virós Vall Ferrera és l’única estació d’esquí de Catalunya que no disposa de carretera asfaltada, ja que només hi ha un primer tram enquitranat i després cal recórrer sis quilòmetres per pista de terra. Una pista per on es fa força complicat transitar en cas que hagi plogut o nevat.

L’any 2009 ja es va redactar un primer projecte per asfaltar la via, que superava el milió d’euros de cost. Ara, la Generalitat està elaborant de nou el projecte i l’Ajuntament d’Alins està a l’expectativa. De moment, Pérez ha assenyalat que no disposen de cap informació sobre com està el procés ni dels terminis previstos.