10 ANYS DE DIVULGACIÓ DELS GREUGES DE GUITARD ISARN

L’Associació Amics de la Vall de Caboet celebra 10 anys de la difusió dels Greuges de Guitard Isarn, amb conferències i portes obertes a l’església romànica de Sant Serni, on se n’exposa un facsímil.

L’església romànica de Sant Serni, a Cabó, fa deu anys que té en exposició permanent un facsímil d’un dels primers textos de la llengua catalana. Es tracta dels Greuges de Guitard Isarn de Caboet. La divulgació de la importància històrica i lingüística del manuscrit fa una dècada que s’impulsa des de l’Associació Amics de la Vall de Caboet. 

El 2017 es va complementar l’exposició amb quatre plafons explicatius. Enguany, per commemorar el desè aniversari de la difusió del manuscrit s’han planificat diferents activitats. L’objectiu és continuar amb la divulgació dels Greuges, per aquest motiu, es treballa en projectes a més llarg termini. 

La primera activitat de la commemoració serà una conferència, titulada: ‘Els greuges entre nobles: un reflex de la societat feudal’. L’acte tindrà lloc el divendres, 12 d’abril, a les 20h del vespre, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. 

Parlen al vídeo: MONTSE RIU, ASSOCIACIÓ AMICS DE LA VALL DE CABOET