42 GOSSOS COMPETEIXEN AQUEST CAP DE SETMANA A LA VALL DE BOÍ AL CONCURS DE PASTOREIG

Aquest divendres s’ha donat el tret de sortida al Gure Sheep dog trail, que ja s’ha convertit en una cita habitual calendari d’esdeveniments de la Vall de Boí, i que s’allargarà fins diumenge.

Aquest divendres s’ha donat el tret de sortida al Gure Sheep dog trail, que ja s’ha convertit en una cita habitual calendari d’esdeveniments de la Vall de Boí, i que s’allargarà fins diumenge. En aquesta ocasió, el Gure ha canviat una mica el format i s’ha dividit en dos esdeveniments.

Quaranta-dos gossos participen aquest cap de setmana en l’edició d’enguany i on es compta amb participants de fora del territori català però també espanyol. Aquest fet mostra la consolidació del concurs però també és vital per tal de donar a conèixer la Vall de Boí, el sector primari i el treball que hi ha darrere l’ensinistrament de gossos, que són una eina clau a l’hora de menar el bestiar.

El Gure sheep dog trail és un concurs de pastoreig on els pastors i els seus gossos han de demostrar les seves habitats de treball en equip, però també una forma de retre homenatge a un ofici molt arrelat al territori.

Aquest divendres i dissabte es fan les proves classificatòries i diumenge competeixen els finalistes en la gran final Gure. Però durant el concurs hi ha activitats per als participants, acompanyants i visitants vinculades a la temàtica.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA EN FUNCIONS DE LA VALL DE BOÍ