8 DELS 15 JOVES DEL PROJECTE AVENIR A TREMP S’HAN INCORPORAT AL MÓN LABORAL

Aquest dijous s’han exposat a Tremp les conclusions del projecte transfronterer Avenir, mitjançant el qual s’ha volgut donar eines per desenvolupar els seu futur a la zona dels Pirineus a diferents joves migrats sols.

Aquest dijous s’han exposat a Tremp les conclusions del projecte transfronterer Avenir, mitjançant el qual s’ha volgut donar eines per desenvolupar els seu futur a la zona dels Pirineus a diferents joves migrats sols. Des de la secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut s’ha volgut destacar l’èxit del projecte i que la iniciativa és un pla pilot que demostra que els territoris de muntanya poden acollir aquestes persones i oferir un futur.

El projecte ha tingut una durada de tres anys, durant els quals han passat una quinzena de joves per Tremp, dels quals 8 estan actualment treballant a la zona. Durant aquest temps també s’han format en diferents àmbits professionals com jardineria, electricitat, comerç, hostaleria i català.
Es tracta d’un projecte transfronterer, de manera que es fa en col·laboració amb la zona dels Pirineus francesos, qui també vol fixar aquests joves a les zones de muntanya.

Des del 2017 han arribat a Catalunya més de 10.000 joves migrats sols menors d’edats i des de la Generalitat es destaca que la gran majoria s’han anat incorporant com a persones adultes de ple dret a Catalunya.

Parlen al Vídeo:

ALEXIS SERRA, SECREARI D’INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA I JOVENTUT

DANIEL PUGES, PRÉSIDENT DE L’ASSOCIATION CHAMBRES DE MÉTIERS DES PYRÉNÉES