ALP ACOLLIRÀ UNES NOVES JORNADES DEDICADES A LA FLORA DEL PIRINEU

Del 5 al 7 de maig Alp acollirà unes jornades dedicades a la flora del Pirineu anomenades Floralab. Aquestes, constaran de diverses activitats per a tots els públics, com ara una xerrada divulgativa, cinc sortides a la natura, un taller de creació de joies botàniques i també la projecció d'un documental.
Pel que fa les sortides, es faran a Prat de Cadí i a Riu per descobrir els avets singulars, a la Vall d'Eina per conèixer les flors i a Prat Fondal per veure de prop les molleres. Totes aquestes tindran lloc dissabte 7 de maig. El dijous 5 de maig a les nou de la nit hi ha programada una altra sortida per descobrir les estrelles.
Totes les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia.
Floralab és un projecte de preservació i millora de la flora patrimonial transfronterera del Pirineu Oriental (Pirineus Orientals, Arieja, Catalunya i Andorra) construït sobre el disseny i la dinamització d’una xarxa transfronterera de laboratoris botànics a cel obert.
El seu objectiu és millorar el coneixement i innovar amb el suport de la investigació científica en el seguiment de la flora pirinenca oriental rara i en perill d’extinció i promoure la cooperació interprofessional i transfronterera per a la preservació i la gestió concertada d’aquesta flora i dels seus hàbitats. També, formar estudiants d’ecologia i actors del territori (ramaders, forestals, guies de muntanya, etc.) en el coneixement de la flora pirinenca.
El projecte Floralab va ser dissenyat i construït principalment per totes les estructures membres de FloraCat. Es va presentar el 2019 al programa de cooperació transfronterera de la Unió Europea, Interreg Poctefa (Programa Operatiu de Cooperació Territorial entre Espanya, França i Andorra), i va ser seleccionat per al període 2020-2022.