GASTROPIRINEUS TORNA A LA PRESENCIALITAT A LA VALL DE NÚRIA

Després de dos anys sense espectadors i celebrant-se només en format virtual, les Jornades Professionals de Gastronomia dels Pirineus, GastroPirineus, tornen al seu format presencial els pròxims 2 i 3 de maig. En la seva setena edició, el certamen, de caràcter itinerant, se celebrarà a l’hotel Vall de Núria, on es donaran cita productors, enòlegs, sommeliers, ramaders, gastrònoms i xefs d’arreu dels Pirineus catalans i andorrans.
Des de l’organització han assegurat que s’ha pogut confegir “un cartell de luxe amb més d’una vintena de professionals que representen l’amor i estima pel producte, la cuina i el territori”.
Organitzades per GastroEvents, les jornades comptaran amb la presència -i showcookings- de xefs d’arreu del Pirineu, des de la Val d’Aran fins al mateix Ripollès, a més d’Andorra la Vella i els Pirineus Orientals. Entre ells, afegeixen, hi haurà “professionals de cuina d’avantguarda i tradicional, de cuina de muntanya clàssica i creativa”.
Els participants oferiran sessions magistrals al llarg d’aquestes dues jornades, on no hi faltaran tampoc les pinzellades d’enologia i els maridatges. Així, cuinaran en directe xefs com ara Joel Castanyé, del restaurant la Boscana (Bellvís), la cuinera revelació 2021, Eli Farrero, del restaurant el Ventador (Barruera) o Núria Bonet, de Ca la Núria de Bellver de la Cerdanya, entre d'altres.
Aquest any 2022, totes les sessions es podran veure també des de qualsevol lloc del món en directe, via streaming, pel canal de Youtube Gastroevents en línia.
GastroPirineus va néixer el 2016 amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya, i per posar amb valor la cuina tradicional i autòctona dels Pirineus. La primera edició es va estrenar el 2016 a la Seu d’Urgell. L’any següent es va traslladar a Alp i a Puigcerdà. Després de passar per Berga i la Vall de Núria, els anys 2020 i 2021,tot i celebrar-se sense públic, les jornades es van retransmetre en directe des de Puigcerdà.