ALP ACULL AMB ÈXIT LA 12a MOSTRA DE FORMATGES I LÀCTICS DE CERDANYA I L'ALT URGELL

Alp ha acollit aquest diumenge la 12a Mostra de Formatges i Làctics de Cerdanya i l'Alt Urgell, una iniciativa que vol donar a conèixer els productes i els productors de la zona. Hi han participat un total de sis formatgeries d'ambdues comarques i la Cabreria de Santa Maria d'Oló com a convidada. També hi han estat presents diverses parades de productors agroalimentaris i artesans, que durant tota la jornada han desafiat la pluja al mercat situat a l'entorn de la plaça major.

La mostra ha comptat també amb el concurs popular de formatges i productes frescos, que en aquesta ocasió s'ha traslladat al teatre del casino. S'ha venut un centenar de tiquets i els mateixos visitants són els que han puntuat les diferents propostes. La medalla d'or ha estat per la formatgeria L'oliva amb el formatge l'Obaga Negra, mentre que la medalla de plata se l'ha endut la formatgeria Castell-Llebre amb el formatge Teo. El bronze ha estat pel Blau Ceretà del Molí de Ger. Pel que fa al millor producte làctic fresc ha estat el iogurt de Can Majuba.

Paral·lelament a la mostra, diversos restauradors del municipi han inclòs als seus menús plats amb formatges i làctics de la zona.