ALP ACULL LA FINAL TERRITORIAL DELS XI JOCS FLORALS ESCOLARS DE CATALUNYA

El Palau de Congressos d’Alp ha acollit aquest divendres la Final Territorial de l’Alt Pirineu i Aran dels XI Jocs Florals Escolars de Catalunya, organitzats pel Departament d’Educació. De fet, és la primera vegada que es celebra l’acte a la vegueria.


Enguany hi han participat 14 centres de la demarcació, amb una vintena d’obres. Els infants han pogut participar de manera individual o bé col·lectivament. Des de l'organització han remarcat que l'objectiu del certamen és fomentar l'ús del català i l'aranès entre els més joves.

Un per un s’han anat cridant a l’escenari els finalistes de les 14 categories, tant en prosa com en poesia. A més, també hi ha hagut una categoria de conte audiovisual il·lustrat. Aquells que han volgut han pogut llegir un fragment de la seva obra.

L'acte ha tingut un format híbrid, presencial i en línia, per tal que els centres més allunyats hagin pogut seguir-lo i, fins i tot, llegir les obres premiades.

Els guanyadors passaran a la final de Catalunya, que tindrà lloc el proper 6 de juny a Barcelona.


Parlen al vídeo:

RAMON JORDANA, DIRECTOR DELS SERVEIS TERRITORIALS DE L'ALT PIRINEU I ARAN DEL DEPT. D'EDUCACIÓÈLIA ERTA, DIRECTORA LIC DE L'ALT PIRINEU I ARAN