APAREIXEN NOUS FRAGMENTS D'ESCULTURA AL FÒRUM ROMÀ DE LLÍVIA

APAREIXEN NOUS FRAGMENTS D'ESCULTURA AL FÒRUM ROMÀ DE LLÍVIA. Es tracta de peces que complementen les localitzades en campanyes anteriors i permeten deduir com estava poblat d’imatges el fòrum.

Els treballs d'excavació al fòrum romà de Iulia Libica han deixat al descobert nous fragments d’escultures de marbre que permetran completar el conjunt escultòric del fòrum i confirmar l’època de la col·lecció que actualment es troba custodiada al Museu de Llívia. Es tracta de peces que complementen les localitzades en campanyes anteriors i permeten deduir com estava poblat d’imatges el fòrum. 

Justament aquests dies ha finalitzat la primera fase de la campanya anual d’excavacions al fòrum, que va començar a mitjans d'abril. Els treballs en el jaciment tindran continuïtat a l’agost, setembre i octubre i es centraran en la part central del recinte, ara que la zona ha estat alliberada dels serveis —aigua, gas i electricitat— que havien impedit, fins ara, poder-hi excavar.

Els treballs d'excavació al fòrum romà de Iulia Libica estan liderats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC). En el projecte hi col·laboren la Diputació de Girona i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat-Servei d'Arqueologia. 

El compromís de les administracions es manté intacte des que l'any 2013 va començar aquest projecte.

Parlen al vídeo: JOSEP GUITART, DIRECTOR EXCAVACIONS I CATEDRÀTIC UAB