AQUEST DISSABTE, MARXA LENTA CONTRA ELS MACROPARCS SOLARS AL PALLARS JUSSÀ

Salvem Lo Pallars i la plataforma contra l’Autopista Elèctrica del Pallars han convocat per aquest dissabte al matí una marxa lenta entre Figuerola d’Orcau i Tremp per protestar contra els macroparcs solars que es volen implantar al Pallars Jussà.

Salvem Lo Pallars i la plataforma contra l’Autopista Elèctrica del Pallars han convocat per aquest dissabte al matí una marxa lenta entre Figuerola d’Orcau i Tremp per protestar contra els macroparcs solars que es volen implantar al Pallars Jussà. La sortida serà a les 11h des de Figuerola, es farà una aturada a les 12h a Vilamitjana i s’arribarà a la una del migdia a Tremp,. Allí es muntarà parada de recollida de signatures contra aquests macroparcs solars, a la rambla Doctor Pearson.
La marxa arriba poques setmanes després que es conegués que es reprèn la tramitació d’alguns d’aquests projectes de parcs solars a la conca de Tremp. Concretament, han sortit a informació pública tres dels deu projectes.
Les entitats convocants insisteixen que estan a favor de les energies renovables, però no si s’implanten en gran quantitat, ja que poden tenir un impacte paisatgístic i mediambiental molt negatiu per al territori. Justament fa pocs dies, el Geoparc Orígens va presentar un estudi on s’aconsella evitar l’acumulació de parcs solars a les conques del Pallars Jussà.