STOP JJOO DONA PER LIQUIDADA LA CANDIDATURA I DEMANA UN FULL DE RUTA PER AL PIRINEU

La plataforma Stop JJOO ja dona per liquidada la candidatura pirinenca per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Ha demanat que s'aturi el projecte i que es prepari un full de ruta per al Pirineu. Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya presentarà ben aviat una candidatura per optar a acollir els Jocs Olímpics d’hivern del 2030 en solitari

La plataforma Stop JJOO ja dona per liquidada la candidatura pirinenca per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Segons han explicat aquest dijous dos dels seus portaveus des de Bellver de Cerdanya, tenen informacions d’alts representants del govern espanyol que asseguren que entre divendres i dilluns el president del COE, Alejandro Blanco, comunicarà formalment a la Generalitat que la candidatura cau. De fet, des de la plataforma afirmen que extraoficialment ja se li ha comunicat a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que és qui coordina la qüestió dins del Govern. Per tot plegat, han demanat que s'aturi el projecte olímpic i que es prepari un full de ruta per al Pirineu.
Des de la plataforma han afegit que la caiguda de la candidatura és una 'victòria' però que continuaran treballant perquè continuen les mancances al territori.

A banda de la pressió popular, la pltaforma creu que també hi ha tingut un pes especial “el desgavell que hi ha dins de la Generalitat i el conflicte entre Catalunya i Espanya”.
Stop JJOO s’ha mostrat convençut que 'el Govern no es farà enrere' i que 'treballarà per celebrar uns jocs el 2034 o 2038'. Si no s’arriben a celebrar, creu, no suposaria cap problema perquè 'la menjadora pública seguirà sent-hi', ha dit.
Per últim també ha demanat saber 'a on aniran a parar els 1.600 milions d’euros de pressupost que hi havia per aquests JJOO i quines inversions es faran al Pirineu'.

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya presentarà ben aviat una candidatura per optar a acollir els Jocs Olímpics d’hivern del 2030 en solitari, és a dir sense l’Aragó. Així ho ha anunciat aquest dijous des del Fòrum Europa la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, un cop constatada la manca d’acord amb el govern de l’Aragó.

Parlen al vídeo:

BERNAT LAVAQUIOL, PORTAVEU PLATAFORMA STOP JJOO

HELENA GUILLÉN, PORTAVEU PLATAFORMA STOP JJOO