UN 41% DELS PARTICIPANTS ALS PROGRAMES D'ORIENTACIÓ LABORAL HA TROBAT FEINA

UN 41% DELS PARTICIPANTS ALS PROGRAMES D'ORIENTACIÓ LABORAL D'INTEGRA PIRINEUS A CERDANYA HA TROBAT FEINA. LA FUNDACIÓ PRIVADA HA GESTIONAT PER PRIMER COP ELS SEUS PROGRAMES A LA COMARCA

La Fundació Privada Integra Pirineus ha gestionat, per primer any a Cerdanya, el programa de Serveis Integrals d’Acompanyament, Orientació i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental (SIOAS 2021). També ha dut a terme, per segon any consecutiu, el programa de Mesures Actives per a la Inserció Sociolaboral, adreçat a persones en situació de risc d’exclusió beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania (MAIS 2021).
Els programes, subvencionats pel Departament d’Empresa i Treball i objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu, ofereixen itineraris personalitzats d’orientació i formació en competències que facilitin la recerca de feina. A més ofereixen períodes de pràctiques en empreses ordinàries per facilitar la incorporació al món laboral, amb la finalitat d’acompanyar a la inserció sociolaboral a l’empresa ordinària de les persones participants.
En aquesta primera edició del Programa SIOAS a la Cerdanya, han participat deu persones, de les quals quatre han obtingut contractacions laborals, tres d’elles mantenint la feina durant més de sis mesos mínim a mitja jornada a l’empresa ordinària, a la vegada que quatre persones han realitzat pràctiques formatives en empreses del sector laboral que més els hi interessa, contemplant el treball amb suport en tot moment.
Des del programa MAIS, s’ha ofert acompanyament a un total de 34 persones, i d’aquestes, a dia d’avui, 14 han aconseguit un contracte laboral, 6 d’elles mantenint la feina durant més de sis mesos mínim a mitja jornada, i una d’elles fent unes pràctiques formatives en una entitat de la comarca.