BASSELLA ES PREPARA PER SI L’INCENDI DE CASTELLAR DE LA RIBERA PASSA AL MUNICIPI

Bassella es preparar perquè les previsions fan pensar que l’incendi de Castellar de la Ribera, que ja afecta més de 300 hectàrees, pugui saltar al municipi alturgellenc.

Bassella es prepara com a punt logístic per si l’incendi de Castellar de la Ribera, declarat aquest dimecres i que ja afecta més de 300 hectàrees, salta cap al municipi alturgellenc. La situació meteorològica fa pensar que podria passar per la banda del poble de Ceuró.

Per la previsió de complicació han arribat diferents dotacions de la Unitat Militar d’Emergències, a la zona, que es distribuiran entre els incendis simultanis.
Durant la tarda han anat revifant focs que van començar ahir i en un principi, aquest matí es donaven per controlats, a diversos punts de Bassella. També a Oliana aquest dimecres hi va haver dos incendis. Des dels ajuntaments de Bassella i Oliana agraeixen la tasca de voluntaris, particulars i membres d’ADF.

Una de les reclamacions de veïns i veïnes ha estat la falta de mitjans aèries durant la jornada del dimecres. Recordem que fa més d’un any el Departament d’Interior de la Generalitat va decidir tancar la base d’helicòpters de Tiurana.

Actualment els incendis més importants que es mantenen en actiu són el de Baldomar, Corbera d’Ebre i Castellar de la Ribera.

Parlen al vídeo:

CRISTINA BARBENS, ALCALDESSA BASSELLA

CARME LOSTAO, ALCALDESSA OLIANA